dilluns, 27 de desembre de 2010

Llibres llegits

Margaret Atwood "Oryx y Crake" (Ediciones B)
Es el llibre que estic llegint actualment, estic pràcticament a les acaballes. Llibre molt recomanat en àmbits literaris. Un altre llibre apocalíptic.Ciència Ficció que ens mostra un futur no molt llunyà amb les seqüeles d'una investigació genética galopant portada al caos final.

Gyorgy Dragomán - "El rei blanc" (La Magrana)
Llibre que recorda de vegades al "Niño del pijama de rayas". Narra les aventures d'un nen en algun país comunista de l'Europa de l'Est. Com vivien la vigilància i la repressió.

No ha sigut la polèmica controversia generada el que m'ha portat a llegir aquest llibre, sino com heu vist als anteriors posts, les magnífiques anteriors obres de Salman Rushdie. No puc dir el mateix d'aquesta, més aviat al contrari, es l'obra que menys m'agradat d'aquest autor. Un llibre difícil de llegir, plagat de cites bíbliques,  coràniques i apocalíptiques. Dificil d'entendre.
Charles Baxter - "Primera Luz" (RBA)
Entranyable novel·la que relata una senzilla trobada familiar el 4 de juliol. Les descripcions es fan marxa enrere en el temps. Comencen en l'actualitat explicant les tortuoses relacions entre dos germans per acabar en la infància quan aquesta amistat estava fora de tot dubte
Salman Rushdie "La Encantadora de Florencia" (Mondadori)
Gan Llibre de Salman Rushdie, torna a barrejar història i ficció.